Ամեն օր սեխ ուտելը, ինչպես ցանկացած մթերք, ունի իր դրական և բացասական կողմերը: Մի կողմից, սեխը հարուստ է վիտամիններով, հանքանյութերով, մանրաթելերով և ջրով, որոնք կարող են օգտակար լինել առողջության համար, հատկապես ամռանը:
Մյուս կողմից, սեխը պարունակում է շատ շաքար, և դրա չափազանց օգտագործումը կարող է հանգեցնել արյան մեջ գլյուկոզի բարձր մակարդակի և այլ խնդիրների, հատկապես շաքարախտով կամ դրա նկատմամբ հակվածություն ունեցող մարդկանց մոտ:
Հնարավոր բացասական հետևանքներ
Արյան մեջ շաքարի մակարդակի բարձրացում.
Սեխի մեջ շաքարի բարձր պարունակության պատճառով չափից շատ օգտագործումը կարող է հանգեցնել գլյուկոզի մակարդակի կտրուկ բարձրացման, հատկապես շաքարախտով տառապող մարդկանց մոտ։
Մարսողական դժվարություն.
Սեխը համարվում է «ծանր» սնունդ, հատկապես այլ սննդամթերքների հետ համակցված, քանի որ այն չի մարսվում ստամոքսում, այլ ուղիղ գնում է աղիքներ։
Հնարավոր փքվածություն և գազեր.
Որոշ մարդկանց մոտ սեխը կարող է փքվածություն և գազեր առաջացնել իր բարձր մանրաթելային պարունակության պատճառով։
Ալերգիկ ռեակցիաների ռիսկ.
Սեխի նկատմամբ ալերգիա ունեցող մարդիկ կարող են ալերգիկ ռեակցիա ունենալ։