Ճիճվաթափության համար ամենահայտնի ու արդյունավետ ժողովրդական միջոցները
Ճիճվաթափության համար նախատեսված ժողովրդական միջոցները բազմազան են: Կիրառվում են և հոգնաների, թուրմերի ու ըմպելիքների, ինչպես նաև յուղերի տեսքով:
Առհասարկ այդ միջոցառումները իրականացվում են համալիր կերպով: Ճիճվաթափության շրջանում, խորհուրդ է տրվում կիրառել բուսական դիետաններ, որպեսզի թեթևացվի մարսողական համակարգի աշխատանքը:
Ցանկալի է օգտագործել այնպիսի մթերքներ, որոնք ունեն թմրեցնող ազդեցություն: ժողովրդական ճիճվաթափության միջոցներից յուրաքանչյուր բաղադրատոմսի կիրառման դեպքում խորհուրդ է տրվում նախապես խորհրդակցել բժշկի հետ:
Մանր ճիճուների առկայության դեպքում, խորհուրդ է տրվում պատրաստել թանձր եփուկ, որի համար անհրաժեշտ է հավասարաչափ քանակությամբ իրար խառնել ոսկեհազարուկի (գետնալեղի), անթառամի ու լվածաղիկի հումքը:
Խմել բաժակի ¼ չափով ուտելուց 30 րոպե առաջ: Ճիճուների վերացման համար(ասկարիդ, սրատուտ) օգտագործում են լվածաղկի սերմերն ու ծաղիկները:
2 բաժակ կաթի մեջ եփել 2 միջին չափի բաժանված սխտոր ու խառնել 1 ճաշի գդալ լվածաղկի փոշի: Եփել փակ տարայի մեջ մարմանդ կրակի վրա ևս 10 րոպե եռալուց հետո:
Թողնել թմվի ապա քամել: Տաք թուրմով կատարել հոգնա, ու հնարավորինս երկար այն պահել: Կատարել այնքան ժամանակ, մինչև որ մակաբույծներն ու քորը կանհետանան: Լվածաղիկից պատրաստված դեղшմիջпցները հակացուցված են երեխաների համար:
Լամբլիաները, որոնք ախտահարում են լյարդն ու լեղապարկն անհետանում են այն դեպքում, եթե կանոնավոր կերպով օրը 3 անգամ խմել թթված կաղամբի կես բաժակ աղի ջուրը ուտելուց 30 րոպե առաջ:
25 գրամ սխտորի շիլան, 25 գրամ ծովաբողկն ու 0.5 լիտր օղին խառնել իրար, թողնել թրմվի մութ տեղում 10 օր, պարբերաբար խառնելով այն:
Որից հետ պարունակությունը քամել իսկ նստվածքը մրզել: Լյարդի լամբլիոզի դեպքում անհրաժեշտ է օրական 2-ից 3 անգամ ուտելուց 30 րոպե առաջ ընդունել 1 ճաշի գդալ մի կում ջրով : Հավասար չափաբաժիններով իրար խառնել կարմիր բազուկի, գազարի հյութը, նեղուրն ու կոնյակը: Պահել մութ ու սառը տեղում, օգտագործելուց առաջ թափահարել պարունակությունը:
Խոլեցիստիտ լամբլիոզի դեպքում օրական 3 անգամ ուտելուց 30 րոպե առաջ ընդունել կես բաժակ պատրաստված թուրմից:
Խոշոր ու երկար ճիճուների դեպքում անհրաժեշտ է մեծ քանակությամբ ուտել մանրացված հունական ընկույզ մեղրի հետ: 4 ճաշի գդալ մանրացված հունական ընկույզը լցնել 1 բաժակ մի փոքր աղի եռացրած ջրի մեջ, թողնել թրմվի 30 րոպե ու քամել:
Պատրաստված թուրմը հարկավոր է խմել օրվա ընթացքում: Փոշիացնել կիտրոնի սերմերն ու օրը 2-ից 3 անգամ, ուտելուց 30 րոպե առաջ տաք ջրով ընդունել 2-ից 3 գրամ այդ փոշուց :
Ճիճվային ինվազիայի դեպքում անհրաժեշտ է օրական 3 անգամ ուտելուց 30 կամ 40 րոպե առաջ ընդունել 1 ճաշի գդալ հունական ընկույզի յուղ: Տանձի սերմերը համարվում են ստամոքսն ամրապնդող ակտիվ ճիճվաթափող միջոցներ:
Ճիճուների առկայության դեպքում խորհուրդ է տրվում ընդունել մեղրի կամ շաքարի հետ խառնած ու ջրով բացած բողկի հյութ (հակացուցված է սրտի ու լյարդի հիվանդությունների դեպքում): Ճիճուներից ազատվելու համար շատ օգտակար են նաև դդումի թարմ սերմերը:
Առաջին ընդունման դեպքում անհրաժեշտ է 2 բաժակ կեղևից մաքրած դդմի սերմերն օգտագործել 2 բաժակ ջրի հետ, որի ընդունումից 2 ժամ հետո հարկավոր է ընդունել որևէ թուլացնող միջոց: