Տեղահանումից հետո արցախցիներն իրենց հետ Երևան են բերել նաև ավանդական ժենգյալով հացի համն ու հոտը՝ այսպիսով գոնե ինչ-որ չափով հայրենի հողի հանդեպ կարոտն են առնում։
«Որոշեցի ժենգյալով հաց թխել, որպեսզի Արցախին մի քիչ մոտ լինեմ, թե չէ էլ չեմ դիմանում»,- արցունքները մի կերպ զսպելով՝ պատմում է տիկին Լյուբան ու հարցնում՝ «Ե՞րբ ենք հետ դառնալու, բալա ջան»։
Մանկահասակ երեխայի հետ գաղթի ճանապարհն անցնելու, արցախյան հաղթական օրերի, հեռվում մնացած հուշերի և ընտանիքի հոգսերի մասին առավել մանրամասն՝ 24news-ի տեսանյութում։