Ձմերուկի չիրը այսպես պատրաստեք, եթե ուզում եք քաղցր խրթխրթան համեղություն ստացվի

Ձմերուկը վառ, հյութալի, բուրավետ, բայց փչացող խոշոր հատապտուղ է։ Ընդհանրապես, ձեր սիրելի ամառային հյուրասիրությունը կարելի է սառնարանում պահել 2 շաբաթից ոչ ավելի, իսկ կտրատել՝ 2-3 օր. խորտիկ, քաղցրավենիքի փոխարեն մատուցել թեյի հետ։

Մենք կիսում ենք ձմռանը չորանոցում չորացրած ձմերուկի բերքահավաքի համընդհանուր բաղադրատոմսը՝ Ձմերուկը կտրատել քառորդ մասի։ Փորձեք կառուցելը 0,6-0,8 սմ հաստությամբ, պետք չէ ավելի հաստացնել, հակառակ ձմերուկը կարող է չչորանալ։ Կեղևը կտրատել։

ոսկորները հնարավոր չէ հեռացնել, դրանք չորացնել, բայց լինել «կթողնեն» միջուկը։ Ձմերուկի վրա շարել ծղոտե ներքնակների՝ նրանց միջև փոքր հեռավորությունը պահպանելով։ Սա օգտակար կտորները հավասարաչափ չորաչափ.

Միացրեք չորանոցը, ջերմաստիճանը սահմանեք ըստ արտադրողի ցուցումների։ Ամենից հաճախ հատապտուղները չորանում են 50-55 C ջերմաստիճանում.

Չորացած ձմերուկը, որը եփում է տանը՝ էլեկտրական չորանոցով, պետք է լինի փափուկ, ճկուն, բայց ոչ կպչուն ձեռքերին։ Երկարատև պահպանման համար չորացրած կտորները լավագույնս տեղադրվում են վակուումային տոպրակի մեջ՝ Հուսով ենք, այս բաղադրատոմսն օգտակար է ձեզ համար.