Չտեսնված համեղ տնական հալվա. համեմատելուց հետո այլևս չեք գնի և կպատրաստեք միայն այս հեշտ բաղադրատոմսով
Իրոք շատ հեշտ է: Փորձեք, համեմատեք գնվածի հետ և այսուհետ միայն դուք կպատրաստեք.
Բաղադրիչներ
2 բաժակ կեղևազրկված արևածաղկի սերմ
1,5 ալյուր
1 բաժակ շաքարավազ
0,5 բաժակ ջուր
150 մլ արևածաղկի ձեթ
Պատրաստման եղանակը
Արևածաղկի սերմերը բովել, անցկացնել մսաղացով:
Ալյուրը նույնպես բովել չոր տապակում, մինչև կստացվի բաց ոսկեգույն: Այս 2 բաղադրիչներն իրար խառնել: Ջրով և շաքարավազով օշարակ ենք պատրաստում՝ եփելով 10 րոպե՝ սկսած եռալուց:
Այն այնքան պետք է եփել, մինչև ո՛չ ջրիկ լինի, ո՛չ թանձր: Այժմ խառնում ենք այդ զանգվածը արևածաղկի սերմի և ալյուրի խառնուրդի հետ և հարում հարիչով: Օշարակը սառը ձեթից անմիջապես քարանում է և վերածվում է սառնաշաքարի:
Երբ զանգվածը դառնա միասեռ, լցնում ենք ձևամանի մեջ, ցելոֆանապատում, լավ պնդացնում և հավասարեցնում:
Գլխին դնում ենք հարթ կափարիչ և վրան որևէ ծանրություն, որ սեղմվի:
Բարի ախորժակ: